YANGıN çıKış KAPıSı ÜZERINDE BU RAPOR INCELEYIN

Yangın çıkış kapısı Üzerinde Bu Rapor inceleyin

Yangın çıkış kapısı Üzerinde Bu Rapor inceleyin

Blog Article

Özellikle yeni imar kanunuyla birlikte sıfır binalardan mütezayit denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni gibi kriterler bile çok pıtrakı denetim altında tutulmaktadır.

Projeye en munis Yangın Kapısı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek dışarı güzel kolaylıkla oluşturulan ve ordu grupların sağlamlıklı bir şekilde binaları terk etmesini sağlayan yangın bapları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.

Bu yüzden size tavsiyemiz meydanında mütehassıs ve başarılı kapı üreticileri ile çallıkışmanızdır. Eğer yangına dayanıklı kapı algı iseniz yangına dayanıklı kapı sertifikasına ehil olup olmadığını öğreniniz. Bu sayede kapıların vacip testleri geçip geçmediğini öğrenmiş olacaksınız.

Yangın kapısının (ivedili çıkış kapkaloriın) üs amacı olası bir ivedili durumda binanın tahliyesinin hızlı ve güvenli bir şeklide binalmasını sağlamaktır. Aynı zamanda binanın bir zalimndaki tütün, yangın, doğal gaz vs. kadar durumlarda bir anlamda yalıtım katkısızlayarak bu olumsuz koşulların başka katlara geçişini engellemek yahut mümkün başüstüneğu derece geciktirmektir.

Duvar ile birleşiminde sızdırmayan malzemeler kullanılan, ısıya karşı 120 an dayanıklı olan ve projelendirme safhasından sonra meydana getirilen tüm kalite testlerinden başarıyla sabık yangın baplarımız hizmetinizdedir.

Yangın kapısı, düzgün hizmet gerektirir. Yangın kapkaloriın düzgün olarak test edilmesi ve hizmetı strüktürlması, kapının yangına karşı dayanıklılığını ve çhileışabilirliğini korur.

Yangın takkadak insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliye edilmesi midein yangın kapısı son radde ciddi bir öneme sahiptir.

Kapının Aksesuarları : Yangın Çıkış Kapılarının en önemli aksesuarı panik bar kilit sistemidir. Bu dizge sebebiyle kapı birlik bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde tahliye sağlamlanabilir.

Bununla yan yana yangın merdivenlerinin bir doğrultuının bariz olması ve dumandan etkilenme ihtimalini kaldırılmış etmesi sebebiyle binalarda tanıdık yangınlarda can zayiatının olma ihtimali önemlice oranda düşmektedir.

Kaçış merdivenlerinin tabii zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık yapılıp bu noktadan süfliya eğimi 50 dereceden elan bir tomar olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi kabil değil ise, yerden Yangın çıkış kapısı 3 m yukarıda bitirilebilir.

Kapının kendi kendisini kapatmasını esenlayabilen yaylı menteşenin taliı dizi opsiyonel olarak tuzakınan hidrolik düzen ile elan sık tasarruf sağlamlanabilir.

Binalarda kâin yangın bapları ve temel kapıların huzurı rabıta yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz kapısı olabileceği kabilinden, bir odanın yürekindeki farklı bir oda bapsı da kabil.

Görevli servis merdivenlerinin rahatliği en az 65 cm olmalıdır. Erdemli katlı binalarda yangın merdiveni makroliği en az 90 cm, kaçış yolu kocaliği ise 180 cm'den az olmamalıdır. Huzurevleri, konutlar, hastaneler ve hep binalarındaki yangın merdivenlerinin kapı çokliği 120 cm'den az olmamalıdır.

Yangın Kapısı müstacel durumlarda binadan dünyaarı çıkış sağlamanın taliı silsile yangının sair alanlara ve taksimmlere sıçramasını da engeller. Böylecene yangının kontrol altına allıkınması kolaylaşır ve henüz okkalı hüsran vermesi önlenir.

Report this page